Bezoek onze andere websites

Log in
09
Koop Belgisch!

 

 

 

Waarom kiezen voor Belgische land- en tuinbouwproducten?

 

 

 

 

 

 

We geven je graag 13 tips op een rijtje:

 

1. Belgische land- en tuinbouwproducten zijn gewild omwille van hun uitstekende kwaliteit. Kwaliteitslabels zoals Flandria, Certus of Belbeef staan hiervoor garant. Als we fier zijn op Belgische chocolade en Belgisch bier, waarom dan niet op onze Belgische peer?

2. De Belgische land- en tuinbouw heeft een uitgebreid aanbod aan specialiteiten, streek- en hoeveproducten.

3. De Belgische land- en tuinbouw moet voldoen aan zeer strenge milieunormen. Vaak is ons milieubeleid een strenge vertaling van Europese richtlijnen. Hierdoor behoren we tot de betere spelers op wereldniveau.

4. Hetzelfde geldt voor voedselveiligheid. In België gelden er strenge normen en vinden veelvuldige controles plaats.

5. Onze veetelers verzorgen hun dieren goed omdat het hun passie is. Bovendien investeert de sector continu in nieuwe stalsystemen om te voldoen aan de steeds strengere normen voor dierenwelzijn.

6. Bedrijven waar met personeel gewerkt wordt, zorgen voor goede arbeidsomstandigheden.

7. Belgische veilingen zetten met hun programma ‘Responsible Fresh’ in op verschillende aspecten van duurzaamheid.

8. De intenties om te werken aan voedselverliezen zijn in Vlaanderen opgenomen in de ‘Ketenroadmap Voedselverlies 2020’. De hele voedselketen doet inspanningen om voedselverlies met 15% te doen dalen tegen 2020.

9. Door een steeds efficiënter verbruik van water, energie en grondstoffen en door aandacht voor de klimaatproblematiek legde de sector al een lange weg af op vlak van duurzaamheid. Wist je dat de uitstoot van broeikasgassen reeds met 26% gedaald is t.o.v. 1990? Bovendien investeert de sector onophoudelijk in onderzoek en implementatie van best beschikbare technieken.

10. De combinatie van seizoensgebonden eten en kiezen voor producten van bij ons doet je ecologische voetafdruk dalen.

11. De Agrovoedingsketen telt 150.000 jobs, en een omzet van zowat 60 miljard. Toch niet zo’n kleine sector?

12. Vlaamse land- en tuinbouw staat bekend als één van de meest productieve. Willen we aan de stijgende mondiale voedselvraag blijven voldoen, dan zal efficiëntie en productiviteit des te belangrijker worden.

13. Land- en tuinbouw is meer dan voedselproductie. Het betekent ook landschapsopbouw en het vrijwaren van open ruimte. Land- en tuinbouw zorgt voor sociale cohesie op het platteland met een waaier aan verbredingsactiviteiten (recreatie, toerisme, ontmoetingsplaatsen, educatie, zorg voor kwetsbaren).

 

Download de flyer met 13 redenen om Belgisch te kopen.

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: