Bezoek onze andere websites

Log in
10
Inspiratietoer voor Brusselse rand

Inspiratietoer korte keten voor rurale ondernemers

Deze inspiratietoer staat in de eerste plaats open voor land- en tuinbouwers (hoofd- en bijberoep) uit de brede Vlaamse Rand rond Brussel (Pajottenland, Brabantse Kouters en het Dijleland). Tijdens de toer maak je kennis met straffe en innoverende (bio) concepten in de korte keten. En je krijgt zicht op de wettelijke regelgeving bij een opstart in de Korte Keten.

 

PROGRAMMA 16 oktober 2017

De Seizoenschuur
Dit bedrijf heeft een voormalige boomkwekerij volledig omgevormd tot een bedrijf dat inzet op verschillende teelten en 100% zijn producten zelf vermarkt.

‘t Schaaphof
Een CSA boerderij in omschakeling naar Bio.

Zuivelboerderij het Baliehof
Modern melkveebedrijf met melkverwerking. Vermarkting gebeurt al heel wat jaren via de verkoop via de eigen grote hoevewinkel en verschillende markten.

De Houtemse Vleeshoeve
Varkensbedrijf dat een paar jaar terug de omschakeling maakte naar de Korte Keten en hier sterk in groeide.


Deze inspiratietoer kadert in het project ‘Brussel LUST’ waarbinnen het Steunpunt Hoeveproducten i.s.m. het Innovatiesteunpunt en Bioforum land- en tuinbouwers uit de brede Brusselse Rand wil begeleiden bij de opstart van een Korte Keten activiteit, product- of teeltinnovatie of de omschakeling naar bio. Tijdens deze studiereis krijgen jullie een duidelijk en correct beeld over de noodzakelijke investeringen, de rendabiliteit, de arbeidsuren, de knelpunten en de verschillende mogelijkheden. Je krijgt ruim de tijd om de bedrijfsleiders vragen te stellen en op de bus is een ruime mogelijkheid om iemand van het Steunpunt Hoeveproducten aan te spreken over de opstartmodaliteiten.


 

PRAKTISCH

Voor alle rurale ondernemers uit de brede rand rond Brussel.

Deelname is gratis (bus, lunch, avondmaal).

Inschrijven is verplicht en mogelijk t/m 9 oktober via e-mail: kvangoidtsenhoven@ons.be of
telefonisch 016/24 39 54 met vermelding van “Inspiratietoer Brussel LUST”. 

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: