Bezoek onze andere websites

Log in
16
Prov. Agradag Oost-Vl. - terugblik

 

Provinciale Agradag Oost-Vlaanderen
Beervelde, 12 maart 2019

 

 

Buiten stormde het, maar binnen bruiste het van gezelligheid, energie, interessante informatie en bijzonder boeiende verhalen van onze 115 Agravrouwen.


Nieuw provinciaal voorzitter Mirjam Van Osselaer verwelkomde de Agraleden in dit Breugheljaar in zaal Breughel te Beervelde en mobiliseerde de aanwezigen onmiddellijk voor een Breughelwedstrijd.

Nik Van Gool, nationaal voorzitter KVLV, maakte duidelijk dat KVLV i.s.m. Boerenbond echt werk maakt van een relevante Agra-werking, op maat van onze Vlaamse land- en tuinbouwsters. "Indien we jullie niet dienen, dient onze werking tot niets", dixit Nik Van Gool.

Tom Vandenkendelare, Europees parlementslid, maakte ons op begrijpbare wijze wegwijs in het nieuw Europees Landbouwbeleid en het Brexit-verhaal.

Na een gezellige lunch lichtte Ann De Meyer de net goed gekeurde nieuwe vennootschapswet toe, zeer actueel en bijzonder interessant voor veel van onze leden met een landbouwvennootschap.

An Deneffe, coördinator van Liv, Landelijk Infopunt voor Vrouwen bezorgde de aanwezigen een primeur en stelde het nieuwe boek: ‘Leven en ondernemen - Infogids voor vrouwen in land- en tuinbouw’ voor. Een handige gids en must-have voor iedere Agravrouw.

Vijf gedreven Agravrouwen, nl. Karen Verplancke , Mieke Verniest, Ann Verdoorent, Kristien van Nieuwerburgh en Griet Tjampens, die recht uit Normandië kwam, brachten hun gedurfd en begeesterend verhaal.

Na een kijk op het Ilvo-onderzoek over welbevinden in land- en tuinbouw sloot de nieuwe Gedeputeerde van Landbouw- en plattelandsbeleid Leentje Grillaert de dag hoopvol af.

"En dan was er taart voor de Vrouwen met vaart want die zijn het waard", dixit Mieke Verniest.

   

 

 

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: