Bezoek onze andere websites

Log in
09
Prov. Agradag West-Vl. - terugblik

 

Provinciale Agradag West-Vlaanderen
Torhout, 26 maart 2019

 

 

Ontmoeting, gezelligheid, bemoediging en vooral de energie en betrokkenheid van de deelnemers maakte de Provinciale Agradag West- Vlaanderen tot een zeer warm evenement.

 

Els Vanneste zette de toon in haar speech en vooral de tegelwijsheid 'Op dit bedrijf wordt steeds overlegd met de boerin, we beslissen samen, je bent verwittigd.' werd met goedkeurende instemming begroet. 


Monique De Dobbeleer, directeur KVLV, opende de dag. Een relevante KVLV-Agrawerking, op maat van onze Vlaamse land- en tuinbouwsters, is meer dan ooit nodig. Na de uiteenzetting van Hanne Leiers ging ze het gesprek aan met de aanwezigen en nam de tijd om ook tijdens de lunch van gedachten te wisselen met de land- en tuinbouwsters. 


Hanne Leiers, Innovatiesteunpunt, bracht een heldere en begrijpbare uiteenzetting over de klimaatverandering. België is koploper wat betreft het efficiënt produceren van melk en vlees, maar toch wordt er vaak naar de landbouwsector gewezen als schuldige voor de klimaatverandering. Ze lichtte de rol toe die land- en tuinbouw speelt in het broeikasgasverhaal. Ze stond stil bij de innovatieve technieken die nu al zorgen voor een vermindering van de broeikasgassen en had het over maatregelen die in de toekomst ervoor kunnen zorgen dat ons landbouw- en voedingssysteem nog duurzamer wordt en economisch en ecologisch haalbaar blijft.

Na een gezellige lunch stelde An Deneffe, coördinator van Liv, Landelijk Infopunt voor Vrouwen, het boek: ‘Leven en ondernemen - Infogids voor vrouwen in land- en tuinbouw’ voor. Een handige gids en must-have voor iedere Agravrouw. Er werden er drie verloot. Het boek bestellen kan via www.e-liv.be 


Charlotte Cobbaert, consulente kenniscentrum bedrijfsopvolging, bracht een interactieve vorming over 'Samenwerken op een landbouwbedrijf en de rol van de vrouw'. 


Erna Claes bracht op haar eigen en dynamische manier de training 'Veerkracht, samen sterk blijven.' Ze gebruikte een mix van thema’s en technieken, wat resulteerde in een zeer leuke dynamiek. 


De namiddag werd afgesloten met een verfrissend ijsje. Dagverse melk en room van de boerderij vormen de basis van het recept voor het heerlijke hoeve-ijs uit Zedelgem.Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: