Bezoek onze andere websites

Log in
18
Sectoractiviteit Fruit - reisverslag

Onze sectoractiviteit Fruit: in alle vroegte vertrekken we met de bus naar Antwerpen voor een boeiende dag. 


De eerste halte is het Havencentrum in Lillo, waar we leren dat ons kleine landje de op één na grootste haven van Europa heeft. 

We doen met de bus zowel linker- als rechteroever aan en de gids laat ons verschillende bedrijven zien die werkzaam zijn op de haven. Uiteraard zijn we vooral geïnteresseerd in het fruit. We kunnen oa in het bedrijf van BNFW (Belgian New Fruit Wharf) bekijken hoe fruit en groenten worden verscheept. De gids vertelt met veel kennis en passie, goochelt met getallen en we kunnen rustig besluiten dat er wereldwijd gigantisch veel goederen worden verhandeld via onze haven. 


In de namiddag rijden we van de drukke haven weg richting het quasi verlaten dorp Doel, waar we meteen de andere kant van de medaille zien. De economische belangen van de haven hebben duidelijke consequenties voor de omliggende gemeenten en zijn bewoners. 

De ervaren gids, Frie, vertelt met veel begeestering. Je hoort, ziet en voelt meteen de hevige strijd die ze voerden in Doel tegen ‘de maatschappij’. En al dat strijden heeft geloond want slechts enkele weken geleden werd Doel opnieuw als woongebied ingekleurd! 


Bij heerlijke Vlaamse kost praten we nog na over deze ontzettend leerrijke en amusante dag. 


Wil je ook eens een dag in de haven organiseren, dat kan via reservatie@havencentrum.be 


Wil je Doel bezoeken met een gids: info@doel2020.org 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: