Vrouwen van de wereld

Welkom, vrouwen van de wereld!

 

 

Doe je mee?

 

 

Overal ter wereld timmeren mensen aan de weg naar meer gelijkheid en een rechtvaardiger samenleving. KVLV draagt haar steentje bij, als grote vrouwenorganisatie én met plaatselijke initiatieven te lande, dat weet jij als geen ander. Trias ondersteunt vrouwengroepen, -organisaties en coöperaties in 14 landen verder weg (Afrika, Latijns-Amerika en Azië) waar mensen en gemeenschappen op een duurzame manier verandering nastreven met het oog op een rechtvaardiger bestaan voor iedereen, met meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Wereldwijd brengen vrouwen en ook mannen de samenleving in beweging naar een gelijkwaardig en respectvol omgaan met elkaar. Wereldwijd worden stappen gezet en lopen we tegen dezelfde hindernissen aan. We weten het echter niet altijd van elkaar.

KVLV wil, van 8 tot 18 oktober 2019, 25 sterke vrouwen uit verschillende Trias-landen naar Vlaanderen laten komen. Elk van deze vrouwen neemt in haar gemeenschap een rol en positie in en laat haar stem klinken.

We willen hen gastvrij ontvangen, bij mensen thuis en/of in een aangename B&B. Gedurende 10 dagen willen we hun verhalen horen, onze verhalen vertellen, sociale initiatieven verkennen, leerrijke activiteiten meemaken, in contact en uitwisseling samen leren, zien, horen, beleven.

Hoogtepunt tijdens deze uitwisseling wordt een open event op 15 oktober 2019, waar ijveren voor gelijke kansen uitgelicht wordt, waar verbinding centraal staat, waar we elkaar kunnen versterken en verder timmeren aan verandering die noodzakelijk is.

25 vrouwen naar Vlaanderen laten komen. Dat kost gemiddeld 1.500 euro voor 1 persoon. Met een kleine inspanning van velen, kunnen we dit zeker waar maken!

 

Steun het project 'Vrouwen van de wereld'
via het rekeningnummer van Trias: BE04 73640233 3331
met gestructureerde mededeling: 201/8000/12092 

 

Draag jij je steentje bij?

 

Je schouders zetten onder dit schitterende initiatief kan op verschillende manieren:

Save the date!
Hou 15 oktober 2019 zeker vrij in je agenda: dan vindt in Malle ons open event plaats. Neem dit op in jullie afdelingsprogramma en kom er samen naartoe. Op de Internationale Dag van de Plattelandsvrouw vullen we het Provinciaal Vormingscentrum met boeiende lezingen, workshops en ontmoetingskansen, om mekaar te inspireren en te enthousiasmeren op onze weg naar een meer rechtvaardige wereld voor iedereen.

Initiatieven
Zet met je vriendinnengroep leuke initiatieven op waarmee je centjes kan inzamelen. Met vele kleintjes maken we het verschil! Maak jullie bijdrage voor Vrouwen van de wereld over op het rekeningnummer van Trias: BE04 73640233 3331 met gestructureerde mededeling 201/8000/12092. Laat ons weten, via het aanmeldformulier, welke acties jullie deden of plannen en welk bedrag jullie verzamelden of nastreven.

Doneer of word sponsor
Doneer een kleine of iets grotere financiële bijdrage, waardoor iemand van ver weg de ‘overtocht’ naar Vlaanderen kan maken. Maak je gift over op het rekeningnummer van Trias: BE04 73640233 3331 met gestructureerde mededeling 201/8000/12092. Voor giften vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest.

Ben je onderneemster? Ook je onderneming kan een gift overmaken (fiscaal attest), of je kan als sponsor (factuur) optreden voor het event op 15 oktober!

Loop mee met Trias/KVLV!
Op 28 april 2019 nemen KVLV en Trias deel aan de 10 Miles van Antwerpen. Ben je sportief of heb je sportievelingen in je KVLV-groep? Dan is dit zeker een aanrader! Naast werken aan je conditie en geld inzamelen voor ‘Vrouwen van de wereld’, maak je die dag deel uit van een gezellig evenement.

Interesse om een sponsorbijdrage bij elkaar te lopen voor Vrouwen van de wereld of om lopers te sponsoren? Je vindt alle info hier.

40 dagen geven
Doe mee aan de actie '40 dagen geven': geef tijdens de vasten elke dag 'iets' (een voorwerp, tijd, een compliment ...) en plaats van elke geefactie een foto op de Facebookpagina van 40 dagen geven. Zet er ook de hashtag #40dagengeven bij. Voor elke geplaatste foto met hashtag geeft KVLV 1 euro aan Vrouwen van de wereld! Laat ons weten hoeveel foto’s jij/jullie postten via het aanmeldformulier.

Donnateurs/sponsors aanspreken
Spreek bedrijven, leveranciers, middenstanders aan die dit initiatief genegen kunnen zijn en graag een (flinke) gift willen doen voor de overtocht van 1 of meerdere deelnemers. Zij krijgen hiervoor een fiscaal attest. Of misschien ken je ondernemers die het event op 15 oktober 2019 willen sponsoren (factuur)? Zij krijgen visibiliteit op het event.

Een warme plek in een gastvrije buurt
Met KVLV verzorgen we de gastopvang van vrouwen van de wereld tussen 9 en 12 oktober 2019. De andere dagen van hun verblijf hier neemt Trias ter harte. We zoeken gastopvang verspreid over Vlaanderen. Heb je ruimte om twee of meer dames gedurende een of enkele dagen een comfortabel nest te bieden? Of engageer je je om, samen met je vriendinnengroep, logies van twee of meer vrouwen in een ‘bed&breakfast’ te organiseren? Laat het weten via het aanmeldformulier!

Gemeentelijke subsidies
In sommige gemeenten kan je subsidies aanvragen voor uitwisselingsprojecten die in dit kader passen. Interessant voor groepen die ook als gastvrouw optreden en er een interessante kennismakingsactiviteit met een of andere gemeentelijke dienst aan koppelen. Aanvraagformulieren en het bijhorende reglement kan je vinden op de website van je gemeente.

Ik wil tolken
Spreek jij Engels, Frans, Spaans of Portugees? Zie je het zitten om tijdens een of meerdere momenten van en naar het Nederlands te vertalen? Laat het ons weten via het aanmeldformulier!

 

Steun het project 'Vrouwen van de wereld'
via het rekeningnummer van Trias: BE04 73640233 3331
met gestructureerde mededeling: 201/8000/12092 

 

Breng ons op de hoogte

 

Laat via het aanmeldformulier weten welk engagement jij, je vriendinnengroepje, je KVLV- of Agragroep aangaat. Op basis van deze engagementen leggen KVLV en Trias tegen de zomer de puzzel in mekaar.

Voor vragen, opmerkingen, meer informatie ... kun je terecht bij Chris Van Hoof, cvanhoof@ons.be.

 


Inspirerende voorbeelden uit KVLV-groepen

 

Regio Heist-op-den-Berg: "Wij brachten met onze KVLV-groepen op een makkelijke manier 1.500 euro bij mekaar. Tijdens de samenkomst voor voorzitters en secretaressen werd voorgesteld dat groepen die zelf hun ledenlijst beheren de 5% ledenbijdrage die ze daarvoor terugkrijgen aan ‘Vrouwen van de wereld’ zouden geven. Een aantal groepen storten ieder jaar wel iets aan Trias. De ledenvernieuwing vroeg even veel werk als voordien maar leverde dit keer 5% van de ledenbijdrage op, een bedrag dat de KVLV-groepen extra ‘in kas’ krijgen. Makkelijk verdiend en zonder probleem bijeengebracht voor ‘Vrouwen van de wereld’. We hadden nog niet het volledige bedrag samen, maar ons gewest heeft dit bijgepast tot 1500 euro."

KVLV Kortessem: "Ons team wil mee haar schouders zetten onder dit initiatief. Op 25 november organiseerden wij een ontbijtwandeling. We bakten speculaas die we ter plaatse verkochten. Een deel van de opbrengst van het ontbijt stortten we aan Trias. In december bemanden we een stand op de kerstmarkt van een woonzorgcentrum waar we crea-spulletjes verkochten. De opbrengst ging naar Vrouwen van de wereld. In 2019 willen we die lijn doortrekken en nog dergelijke acties op touw zetten. Wij plannen eerder kleine activiteiten om met de opbrengst een ticket te kunnen schenken aan 1 deelneemster."

KVLV Leefdaal: "Voor het kerstfeest in onze KVLV-groep maakten we dit keer extra mooie tafelversiering. Aan het einde van de samenkomst verkochten we die prachtige bloemstukjes, per opbod, ten voordele van ‘Vrouwen van de wereld’. Daarmee kregen we een aardig bedrag bij mekaar, meer dan we verwacht hadden! Een flinke stap in onze ambitie om minstens voor 1 vrouw een reis bij elkaar te krijgen en zeker de moeite waard om te herhalen in de paasperiode!"

Een gedreven KVLV-dame, deelnemer aan de bruisgroep ‘Vrouwen van de wereld’, gaat met pensioen. Zij vroeg om het bedrag voor geschenk(en) te storten voor ‘Vrouwen van de wereld’.