Farm Food Festival

Park Cerckel, Diest
1 juni 2018, 15 - 22u.


Op 1 juni zet KVLV, Vrouwen met vaart de smaakvolle troeven van onze Vlaamse land- en tuinbouw extra in de verf met een Farm Food Festival in hartje Diest. Flaneer langs gezellige kraampjes en verwen je smaakpapillen met hartige en zoete gerechten recht van bij de boer. Met live muziek, originele workshops en vooral veel farm food! 


Farm fun for kids 15 – 19u.

Kom je uitleven in park Cerckel na school! Knuffel boerderijdiertjes, schuif aan bij leuke KVLV-workshops, kom avontuurlijk buiten spelen met Landelijke Kinderopvang, geniet van een tof optreden en nog zoveel meer.

Knuffel een boerderijdiertje
Een mobiele kinderboerderij, hoe leuk is dat! Maak kennis met de liefste diertjes van Beestig Bezoek. Knuffel konijnen en cavia’s, neem een kip op schoot of borstel een geitje of schaap.

Bloemenplezier met kids
Deel het plezier van bloemschikken met je kids. Een kindertafel met eierdozen, hooi en bloemschikmateriaal staat op je te wachten. Ga zelf aan de slag of kijk en luister. 

Boerderijplezier
Spelletjes en toffe animatie recht van op de boerderij. Dat is plezier gegarandeerd!

Avontuurlijk buitenspelen 
Buitenspelen is cool, dat bewijst Landelijke Kinderopvang! Kom spelen in hun zelfgemaakte buitenkeuken, doe mee met een leuke workshop en nog zoveel meer.

Op het podium
Geen festival zonder muziek! Laat je verrassen door een spetterend optreden op maat van kids tot 12 jaar. 


Hoevepicknick 12 – 14u. - VOLZET

Geniet van een picknicklunch met verse hoeveproducten voor slechts € 8 inclusief drankje. Je kon deze heerlijke picknick enkel op voorhand reserveren via het online inschrijvingsformulier van het Ideeënfestival, maar intussen zijn alle picknicks uitverkocht. Na betaling ontving je je Ideeënfestivalticket met o.a. vermelding van je reservatie voor de picknick.


Prijsuitreiking ShareFair XL 14 – 15u.

Razend benieuwd wie de ShareFair XL zal winnen? Herbestemmer Tanja maakt de gelukkigen bekend op de prijsuitreiking van de ShareFair-XL-Awards.


After work vanaf 18u.

Zet je weekend in met live muziek van o.a. Born on Sunday's en Men and a Lady, swing op de tonen van dj Caravan, laat je verrassen door een toffe workshop en geniet van farm food & bar.

Op het podium
Geniet van live muziek van o.a. Born on Sunday's (18 - 19u) en Men and a Lady (20 - 21u) en swing op de tonen van dj Caravan (19 - 20u en 21 - 22u).

Zaadbommen maken met KVLV
Maak zelf zaadbommen in deze originele KVLV-workshop en zorg mee voor kleurrijke bloemen in de berm! Een streling voor het oog tijdens zomerse fietstochtjes én een feestmaal voor de bijen. 

Farm food & bar
Festival food recht van bij de boer? Dat zijn echt smaakbommen gemaakt met heerlijk verse producten. Combineer met een Ferm Fien-biertje of ander lekkers!

Trias-coffee corner
Een ervaren barista serveert je een (h)eerlijk kopje vrouwvriendelijke koffie. Dankzij de Belgische ngo Trias krijgen vrouwen in de koffieketen dezelfde kansen als hun mannelijke collega's. Trias helpt wereldwijd dromen waar te maken van familiale ondernemers.

Iedereen welkom - gratis toegang


KVLV, Vrouwen met vaart kleurt Diest felgroen op 1 juni!

 De grootste vrouwenvereniging van Vlaanderen koos onze stad uit om een Ideeënfestival te organiseren voor haar netwerk van bijna 90.000 vrouwen waaronder 11.000 vrijwilligers. Op deze dag vol inspiratie proeven ze van KVLV-workshops, voorstellingen en lezingen op verrassende plekken in het centrum van Diest. Op de Grote Markt en in park Cerckel kan ook het ruime publiek genieten van leuke animatie en KVLV-workshops. Kom dus zeker een kijkje nemen op 1 juni! Meer info op kvlv.be/ideeenfestival.