04

Heerlijk smeuïge risotto met roergebakken schorseneren en (bos)paddenstoelen.

 

voor 4 personen

  • 800 g verse schorseneren
  • 2 dl azijn
  • 200 g (bos)paddenstoelen
  • 6 dl groentebouillon
  • 2 sjalotten
  • 250 g risottorijst
  • 2 knoflookteentjes
  • koolzaadolie
  • sesamolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 100 g gemalen belegen kaas
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 50 g gehakte walnoten

 

Schil de schorseneren met een dunschiller en bewaar ze in water met azijn. Snijd de gepelde sjalotten en knoflook in fijne stukjes en stoof aan in koolzaadolie. Voeg de risottorijst toe en laat kort meebakken. Voeg de groentebouillon toe en breng tot het kookpunt. Plaats een deksel op de pot en laat gedurende 12 minuten garen op een zacht vuurtje. Roer 1 eetlepel sesamzaadolie door de risotto en zet opzij. Snijd de schorseneren in schuine, dunne plakjes en roerbak ze in wat koolzaadolie gedurende 4 minuten. Borstel de bospaddenstoelen af, scheur in kleinere stukjes en voeg bij de schorseneren. Kruid met peper en zout, roerbak nog 1 minuut. Meng de groenten, gemalen kaas en peterselie onder de risotto. Rooster de sesamzaadjes. Werk de risotto af met de sesamzaadjes en grof gehakte walnoten.

 

Meer recepten vind je in Winterkost spécial

Rodekool, wortelen, spruitjes, pompoen,... zijn allemaal wintergroenten die we vaak op het menu zetten. Met dit boek blaas je die winterklassiekers nieuw leven in met verrassende bereidingswijzen en originele smaken.

Prijs € 14,95 of € 10,00 voor KVLV-leden + € 3,00 verzendingskosten

Bestel KVLV-leden - andere

Ben je KVLV-lid? Dan kan je het boek ook voordelig bestellen via de secretaresse van je KVLV-groep (zonder verzendingskosten).

 

 

Copyright foto www.studiowauters.com

 

 

Posted in: Recepten
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: