01

Meet & greet

Zin in een ontmoeting met één van de 'Grootouders voor het Klimaat'? Maak kennis met Sietse Brouwers, gepassioneerde opa voor het klimaat. Aanvullend spreekt Tonny Van Bavel over duurzame kledij.
Waar: in Mechelen, Zaal Xaverianen, Bergstraat 8
Wanneer: woensdag 27 september om 19.30u.
Prijs: 10 euro, 8 euro voor KVLV-leden
Schrijf je in voor 22 september via sverbeeck@ons.be of 016/24 39 31

 

Grootouders voor het Klimaat

De ‘Grootouders voor het Klimaat’ werken acties uit voor het klimaat. Tweewekelijks staan ze in Den Haag op het plein voor de Tweede Kamer om aan te dringen op een krachtig optreden van de Nederlandse overheid. Ze schreven een manifest waarin ze eisen dat Nederland tegen 2030 bijna geen CO2 meer uitstoot, dat elektrische auto’s aantrekkelijker worden gemaakt dan auto’s op diesel en benzine, dat alle huizen en kantoren energieneutraal zijn. Ook fietsten ze van Den Haag naar Groningen om aandacht te vragen voor het klimaat. Groningen kozen ze symbolisch omdat er gas wordt gewonnen en er daardoor vaak aardbevingen zijn. De Grootouders werkten bovendien mee met een breicafé. Ze maakten een groot deken om een huis in Groningen symbolisch te isoleren voor de actie ‘Gas: we breien er een einde aan’. Tot slot roepen ze andere grootouders ook op om in scholen te gaan voorlezen over duurzaamheid.

Kom naar de Meet & Greet met één van de grootouders, geniet van de boeiende verhalen en stel al je vragen. Wie weet, raak je geïnspireerd om een Vlaamse versie van Grootouders voor het Klimaat op te starten.

 

 

 

Posted in: Duurzaam
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: