11

KVLV, Vrouwen met vaart lanceert een nieuw bier: Ferm Fien. In samenwerking met Craywinckelhof brouwde KVLV een karaktervol blond biertje.

 

Bestel Ferm Fien

Ferm Fien kan je als KVLV-groep of KVLV-vrijwilliger bestellen via het webformulier.

Bestel je individueel als KVLV-lid of niet KVLV-lid? Na bestelling laten we je weten waar en wanneer je het bier kunt ophalen in je buurt.

Een 4-pack Ferm Fien met 4 flesjes van 33 cl kost €10 en €9 voor KVLV-leden.
Een 24-pack Ferm Fien met 24 flesjes van 33 cl kost €54 en €48 voor KVLV-leden.

 

De geboorte van Ferm Fien

KVLV had een idee. En wat voor één. Een eigen KVLV-bier, hoe fantastisch is dat. Het moest vrouwelijk zijn, maar toch ferm, stoer en vooral: lokaal gebrouwen met duurzame producten. Enkele maanden, brainstormsessies en proeverijen bij brouwer Craywinckelhof later was ons Ferm Fien geboren: een blond, krachtig bier met een frisse toets van vlierbloesem en een alcoholpercentage van 5,5%. En vooral: ons eigen KVLV-bier was een feit.

 

Doe eens zot met Ferm Fien

Wat kun je allemaal doen met Ferm Fien? Hoe kun je Ferm Fien gebruiken om je te profileren met jouw KVLV-groep? We zetten enkele ideetjes in de kijker:

  • KVLV Soirée, ShareFair of een ander KVLV-event: serveer Ferm Fien!
  • Laat je leden kennismaken met Ferm Fien op een ledenfeest.
  • Geef de Fien die jij kent, een origineel cadeautje: flesjes Ferm Fien.
  • Organiseer in je buurt een eigen foodpairing event waar bier en eten centraal staan.
  • Doet een organisatie in je buurt een evenement? Spreek ze aan: misschien willen ze er wel Ferm Fientjes verkopen? Als dàt geen fantastische promostunt is!

 

Biersommelier over Ferm Fien

Gregory haalde een volledige doos Ferm Fien af in West-Vlaanderen. Hij rook, keek, proefde en maakte een mooie beschrijving van ons KVLV-biertje. Gregory is biersommelier en was al te gast in een aantal KVLV-groepen.Ferm Fien serveren, hoe dan?

Ferm Fien is een stoer maar vrouwelijk bier. Serveer haar daarom in een degustatie- of wijnglas: dat geeft een extra vrouwelijke touch!

 

Wat schaft de pot?

Het frisfruitige en zacht kruidige van de vlierbloesem in Ferm Fien doet het enorm goed bij vol-au-vent, de romige en fluweelzachte Vlaamse klassieker, uit Ons Kookboek natuurlijk! Tegelijk breekt de frisheid ook het romige en zo tilt ze het gerecht helemaal op. Probeer het zeker eens uit!

 

Vragen?

Heb je een vraag? Contacteer ons via kvlvwinkel@ons.be of 016/24 39 18

 

 

In samenwerking met Brouwerij Craywinckelhof.

        

 

Posted in: Culinair
 

Reacties

# Mieke cocquyt
zondag 11 maart 2018 2:39
In Damme willen wij dit lanceren op onze stand op 7 oktober : Culinaire markt ! Allen welkom om te proeven maar tevens van onze vers gebakken producten, alles uit eigen grond.
# Lydia Nijs
dinsdag 13 februari 2018 7:05
Op 10/02 hadden wij - KVLV Pellenberg - onze startvergadering, naast een lekker feestmenu en het optreden van goochelaar Leonardo werden de deelnemers verrast met een flesje Ferm Fien. Heerlijk! Iedere vrouw met vaart is toch een ferm Fien en werd op die wijze in de kijker gezet.
En liedjes dat we nog gezongen hebben. De ambiance zat erin.
# Marleen De Bock
zondag 26 november 2017 6:53
Dit "dametje" laat zich vlotjes proeven!
Kan niet wachten om dit in mijn eigen afdeling te introduceren!!
Zou een leuke "jaaropener" zijn.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: