06

Bak een heerlijk, hartig brood met pompoen en lekker kruiden zoals tijm, rozemarijn en laurier.

 

  • 400 g pompoenvlees
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 blaadje laurier
  • 500 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder voor 500 g bloem
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven

Schil en ontpit de pompoen en weeg hiervan 400 g af. Snijd de pompoen in stukjes. Doe in een kookpot met ½ dl water en de kruiden. Stoof de pompoen gaar, haal er de kruiden uit en mix fijn. Laat afkoelen. Meng de bloem met het bakpoeder en schik de bloem in een kroontje op tafel. Strooi het zout aan de rand. Doe in het midden van het kuiltje de pompoenpuree en olijfolie. Meng met de hand de puree en bloem stilaan onder elkaar en kneed tot een soepel deeg. Kneed niet langer dan nodig is. Maak er een deegbal van en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd er met een mes een kruis in van ½ cm diep. Bestuif met bloem en bak het bood gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

 

 

Copyright foto www.studiowauters.com

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: