25

Spaanse omelet met gebakken chorizo en ui. Snel, makkelijk en lekker. De ideale maaltijd na een drukke dag.

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 eieren
  • 1 dl melk of room
  • 2 rode uien
  • 1 stuk chorizo van 150 g
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • peper, zout

Snijd de gepelde uien in dunne ringen. Snijd de chorizo in plakjes of kleine blokjes. Klop de eieren los met de melk of room. Roer de peterselie door de geklopte eieren. Giet de olijfolie in een koekenpan en bak de uien zacht en glazig. Verspreid de uien over de bodem van de pan en verdeel er de chorizo over. Giet de losgeklopte eieren in de pan. Bak de omelet op een vrij laag vuur. Leg even een deksel op de pan zodra de bovenkant gestold maar nog smeuïg is. Bestrooi de omelet met een beetje peper en zout. Snijd de omelet in vier en serveer meteen. Lekker met wat stokbrood of een frisse groene salade.

Tip: Je kunt ook voorgekookte stukjes aardappelen mee bakken in de omelet.

 

 

Meer recepten vind je in de KVLV-uitgave 'Alles in een pot'.

 

Copyright foto www.studiowauters.com

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: