13

Ideeënfestival 
Diest
1 juni 2018, van 10 tot 22u.

Kom naar het Ideeënfestival in Diest op vrijdag 1 juni 2018 van 10 tot 22u en laat je inspireren door originele KVLV-activiteiten. Het stadscentrum van Diest kleurt die dag felgroen en daarbij mag jij niet ontbreken! Of je nu een doorgewinterde KVLV-vrijwilliger bent of je wilt als KVLV-fan ons aanbod beter leren kennen, van harte welkom!

 

Jij komt toch ook?!

Deelnemen kost € 20*, KVLV-leden betalen slechts € 10. Deze prijs is inclusief twee leuke KVLV-activiteiten op het tijdstip van jouw voorkeur, een hapje en een drankje. Toegang tot de Belevingsmarkt, het Farm Food Festival en de pop-up KVLV-Weggeefwinkel zijn voor jou gratis.

*Deelname Ideeënfestival + alle KVLV-voordelen tot 31/12/2018

 

Schrijf je in

De inschrijvingen zijn afgesloten. Kies bij je inschrijving twee activiteiten van jouw voorkeur op het tijdstip van jouw keuze. De activiteiten hebben een code bijv A100X: de eerste letter staat voor het startuur, het cijfer staat voor de locatie en de X en Z staan voor verschillende activiteiten. Voor een evenwichtig programma, kies je bij voorkeur één X-activiteit en één Z-activiteit. Opgepast, bij sommige workshops zijn de plaatsen beperkt!
Lees meer praktische info over de inschrijving.

 

Beleef een bijzondere dag

Kies uit meer dan 30 unieke KVLV-activiteiten zoals toffe workshops en crea-ateliers, een grote belevingsmarkt, een superleuk Farm Food Festival, een originele pop-up weggeefwinkel, interessante lezingen, ontroerende voorstellingen en verrassende wandelingen. Alle activiteiten vinden plaats in de binnenstad op max. 5 minuten wandelafstand van elkaar.

KVLV-STAND

Grote Markt

Vanaf 9u heten we je graag van harte welkom op onze KVLV-onthaalstand op de Grote Markt: hier start jouw bezoek aan het Ideeënfestival. Je ontvangt er meer info over het programma, de route naar de verschillende plekken in de stad en je bon voor een hapje en drankje. Snuister door ons uitgebreide aanbod KVLV-boeken en koop alvast Kunst op het hof-kaarten aan speciale voorverkoopprijs.

Er zijn ook leuke animaties en workshops te beleven. Schuif aan bij workshoptafel aan de KVLV-infostand en maak je eigen hippe geknoopte plantenhanger met gerecycleerd garen, doorlopend van 10 tot 22 u.

 

WORKSHOPS EN ACTIVITEITEN

Begijnhof

Het Diestse Begijnhof dateert van 1253 en kreeg een welverdiende plek op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. In dit authentieke kader starten vanaf 10u tal van leuke workshops en crea-ateliers, voorstellingen, wandelingen, lezingen en vormingen. Een voorsmaakje uit het gevarieerde aanbod in het Begijnhof: krijtverfworkshop, beewraps maken, atelier groendeco, handlettering, cheerleading, comedy shows, culinaire verwenning, verschillende interessante vormingen,… en nog veel meer.

Ontdek hier alle activiteiten

 

 

 

HOEVEPICKNICK - VOLZET

Park Cercel

Geniet van een picknicklunch met verse hoeveproducten voor € 8 extra inclusief drankje (maximum 300 personen) op 1 juni tussen 12 en 14u in park Cerckel. Je kon deze picknick enkel op voorhand reserveren via het inschrijvingsformulier van het Ideeënfestival, maar intussen zijn alle picknicks uitverkocht. 

 

 

BELEVINGSMARKT

Lakenhalle

Ideeën voor jouw KVLV-programma!
Geprikkeld door wat KVLV voor je kan betekenen? Nood aan inspiratie voor je KVLV-programma? Benieuwd naar wat KVLV het komende jaar voor jouw groep in petto heeft? Dan is de Lakenhalle the place to be! Op de Belevingsmarkt proef je van het allerbeste wat KVLV te bieden heeft. Je ontdekt er alle gloednieuwe activiteiten, workshops en belevingen op maat van je lokale KVLV-groep.

Zak af naar deze oase van inspiratie, doorlopend van 10 tot 22 u.

 

FARM FOOD FESTIVAL

Park Cerckel

Wist je dat het Ideeënfestival plaatsvindt in de Week van de Korte Keten? Reden genoeg voor KVLV om op 1 juni de troeven van onze Vlaamse land- en tuinbouw extra in de verf te zetten met een ferm Farm Food Festival. Aan de oevers van de Demer flaneer je langs gezellige kraampjes en proef je van lekkere gerechten recht van bij de boer. Gezellig bijkletsen of uit de bol gaan kan ’s avonds in het gezelschap van optredens en live muziek. Maak er ook kennis met ons Ferm Fien-biertje en neem deel aan enkele verrassende workshops. Geniet samen met Diestenaren van muziek, farm food en fun!

Bekijk het programma van het Farm Food Festival

 

POP-UP WEGGEEFWINKEL

Decodomus (winkel), Koning Albertstraat 99 in Diest

Een groepje enthousiaste vrijwilligers droomde samen met KVLV van een pop-up weggeefwinkel waar handtassen, fantasiejuwelen, sjaaltjes en andere mode-accessoires een tweede leven krijgen. Van woensdag 30 mei tot vrijdag 1 juni 2018 toveren zij een leegstaand winkelpand in het centrum van Diest om tot een originele pop-up weggeefwinkel. Snuister in het mooie aanbod en neem gratis spulletjes mee die je nog kunt gebruiken. Heb je zelf nog leuke accessoires die in goede staat zijn, maar je niet meer draagt? Breng ze mee naar de pop-up weggeefwinkel en maak er iemand anders blij mee!

Meer info over de Pop-up weggeefwinkel.

 

TIP! BEZOEK DE SINT-CATHARINAKERK IN BEGIJNHOF VANAF 14u.

Zin om te shoppen? Op de gratis Fair Fashionmarkt in de Begijnhofkerk vind je duurzame mode. 6 winkels die gespecialiseerd zijn eerlijke en milieuvriendelijke kledij verkopen er een deel van hun collectie en staan je graag te woord. Wist je bijvoorbeeld dat er ook kleding bestaat uit houtpulp? Kom kijken en ga naar huis met de outfit van je dromen! Daarnaast vind je er een fashion repair demo, herstel je kleding als nooit tevoren!

Laat je in deze prachtige kerk ook ontroeren door de Trias-fototentoonstelling en maak kennis met het aanbod van Landelijke Thuiszorg, Ons Zorgnetwerk en het groepsaanbod van De Heerlyckheid en Wijndomein De Coberger.

Allen welkom in de Sint-Catharinakerk in het Begijnhof vanaf 14u. – gratis toegang

 

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer bereik je vlot het stadscentrum van Diest. Er zijn o.a. rechtstreekse treinen vanuit de regio’s rond Gent, Mechelen, Antwerpen, Brussel, Leuven, Aarschot, Hasselt en Tongeren. De Lijn biedt rechtstreekse busverbindingen aan vanuit de regio’s rond Geel, Mol, Beringen, Hamont, Tessenderlo, Tienen… Check de beste reisroute op jouw maat via nmbs.be of delijn.be.

Wil je carpoolen? Vind een rit op carpool.be.

 

Parking

Op verschillende plekken in de stad kun je gratis parkeren. Op de Citadelparking (ingang Leuvensestraat) voorziet KVLV i.s.m. de stad Diest extra parkeerplaatsen voor onze deelnemers aan het Ideeënfestival. Opgelet! De Citadelparking sluit om 22.15u. Van hieruit sta je na 3 minuten wandelen op de Grote Markt waar je aan de KVLV-stand je betaalbewijs kunt inruilen voor een stadsplan en bonnetjes voor o.a. een hapje en drankje. Dit kan vanaf 9 tot 20u.

Andere plekken waar je gratis kunt parkeren:

  • Parking Halve Maan, Omer Vanaudenhovelaan
    Op 3 minuten wandelen van het Begijnhof en op 10 minuten van de Grote Markt
  • Parking Kluisberg, Boudewijnvest
    Op 5 minuten wandelen van het centrum

 

 

 

 

 

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: