14

Doe mee met '40 dagen geven'! 40 dagen geven roept je op om tijdens de vasten van woensdag 14 februari tot zaterdag 31 maart heel gewone dingen te doen met liefde en zo een verschil te maken in je omgeving: breng iemand aan het lachen, draai de kraan dicht tijdens het tanden poetsen, laat iemand voor aan de kassa, stop voor iemand aan het zebrapad,...

Nieuw! Laat je inspireren door het unieke doosje met 50 kaarten met een quote en een geeftip voor elke dag.
De doosjes zijn te koop in de webwinkel.
Prijs: €12 of €10 voor KVLV-leden.
De verzendingskosten bedragen €3.

Wie iets geeft, kan een kaartje met het logo van de actie afgeven of aan het voorwerp vastmaken.

Laat ons weten hoe jij het geven beleeft via ‘Reacties’ onder dit bericht of reageer via de KVLV-Facebookpagina!

 

Leen geeftLeen Vermeire

Ook KVLV-stafmedewerker Leen Vermeire geeft elke dag iets tijdens de vasten: een voorwerp, tijd of compliment. Iets waarvan ze vermoedt dat anderen het nodig hebben. Een oefening in met liefde naar mensen kijken. Volg op deze webpagina en op de KVLV-Facebookpagina elke dag wat Leen geeft.

 

 

Leen geeft [dag 1]: "Gisteren hebben we mijn papa begraven en hem teruggegeven aan de aarde. Geven met een enorme impact op mijn leven. Ik ben blij om wat was maar moet leven met het gemis. Plots sta ik in deze vastenperiode voor een serieuze uitdaging: voelen dat de liefde sterker is dan de dood..."

 

 

Leen geeft [dag 2]: "Mama, vandaag geef ik jou een pot hyacinten omdat jij het laatste jaar het beste van jezelf gegeven hebt om voor papa te zorgen. Bedankt, jij bent echt de nummer 1!"

 

 

Leen geeft [dag 3]: "Ik voel dat ik moe ben. Daarom geef ik mezelf vandaag een dagje zee cadeau: gewoon wandelen, uitwaaien en stil zijn. Golven rollen aan en af. Het leven geeft en neemt. Ik voel me gedragen."

 

 

Leen geeft [dag 4]: "Ik doe de was die net iets te lang is blijven liggen. Ik ben blij dat ik dit opnieuw voor mijn man en kinderen kan doen, zomaar. En omdat de zon schijnt, hang ik hem buiten op. Ik adem diep en voel liefde voor wat ik doe."

 

Leen geeft [dag 5]: "Wat geef je op een dag waarop je zelf zoveel krijgt? Na 1 maand zorgverlof ga ik vandaag terug aan het werk. Ik krijg zoveel warme aandacht van collega’s, er is de dikke knuffel, de veelbetekenende schouderklop, de traan die mag vloeien. Op een kaartje lees ik, elke dag een draadje… Zo lukt het mij wel. Ik geef mezelf de tijd om het te voelen en ben dankbaar om zoveel verbondenheid. "

 

Leen geeft [dag 6]: "Tijdens mijn afwezigheid was er op KVLV een verhuis waardoor mijn kasten moesten leeggemaakt en verplaatst worden. Dankzij collega Hilde stond mijn bureau op een nieuwe plaats, kasten netjes ingeladen en een warm ‘Welkom Leen!’ aan de wand. Hilde, niemand vroeg jou om dit te doen en toch deed je dit. Bedankt! Daarom krijg jij vandaag een inspiratiedoosje 40 dagen geven!"

 

Leen geeft [dag 7]: "Vandaag geef ik iets niet alledaags weg… Omdat ik al een tijdje bij de groep van de rijpere vrouwen hoor, heb ik iets heel specifieks vrouwelijk niet meer nodig: maandverband. Wat ik nog liggen had, wil ik niet weggooien. Ik geef het, via een collega, aan een Aramese vluchtelinge. Ik hoorde dat ik ze hiermee heel blij kon maken…"

 

 

Leen geeft [dag 8]: "Ik trakteer vandaag mijn collega’s. Zij namen de voorbije maand hier en daar werk van mijn over. Deze lekkere pralines hebben ze echt wel verdiend!"

 

 

Posted in: 40 dagen geven
 

Reacties

# Leen
woensdag 21 februari 2018 20:08
Bedankt voor je mee leven Kristien!
# KRISTIEN
donderdag 15 februari 2018 23:50
Mijn oprecht medeleven bij het overlijden van jouw vader.

Kristien

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: