18

Het aspergeseizoen komt eraan! Proef van een heerlijke tempura van asperges met groene kruidenmayonaise.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 24 dunne groene aspergepunten
  • 125 g rijstmeel
  • 2 dl ijskoud spuitwater
  • 2 eiwitten
  • 1 eidooier
  • frituurolie
  • grof zeezout

 

Voor de groene kruidenmayonaise

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 125 ml zure room
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 knoflookteentje
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • peper, zout

 

Maak eerst de kruidenmayonaise. Meng hiervoor de mayonaise met de zure room. Voeg het citroensap, de geperste knoflook en de groene kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar in de koelkast.
Spoel de asperges en droog ze af. Klop de eiwitten stijf. Meng in een kom de rijstbloem, het spuitwater en de eidooier en schep er vervolgens voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder. Dompel de asperges in het tempurabeslag. Laat het teveel aan deeg uitlekken. Frituur de asperges ongeveer 2 minuten op 180° C. Leg de gefrituurde asperges op keukenpapier en kruid met grof zeezout.

 

 

Copyright foto www.studiowauters.com

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: