20

Geproefd en goedgekeurd op het Ideeënfestival: baklava. Smakelijk!

  • 125 g walnoten
  • 125 g amandelen
  • 140 g suiker
  • 1 tl kaneel
  • 20 brikvellen
  • 125 g boter
  • 2,3 dl water
  • 1 onbehandelde citroen
  • 120 g honing

 

Maal de walnoten en de amandelen vrij grof. Meng de helft van de suiker met de kaneel onder de noten. Stapel de brikvellen op een plank en zet de ovenschotel die je gaat gebruiken erop. Snijd de vellen ter grootte van de schotel. Smelt de boter. Leg 6 met gesmolten boter ingestreken brikvellen in de schaal en bestrooi met 1/3 van het notenmengsel. Leg er 2 met gesmolten boter ingestreken brikvellen op en bestrooi met 1/3 van het notenmengsel. Herhaal nog eens en eindig met 10 met gesmolten boter ingestreken brikvellen. Snijd de baklava met een scherp mes in ruitjes. Bak 2 uur in een voorverwarmde oven van 150 °C en zet onderin de oven een schaal met water.
Maak ondertussen de stroop. Breng het water met de suiker aan de kook. Voeg de schil van 1 citroen en 1 eetlepel citroensap toe. Laat dit 15 minuten inkoken. Voeg de honing toe en laat nog eens 5 minuten inkoken. Haal de citroenschil eruit. Haal het gebak uit de oven en giet de afgekoelde stroop over het hete gebak. Kan zowel warm als koud gegeten worden.

 

Copyright foto www.studiowauters.com

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: