20

De Marokkaanse keuken is erg veelzijdig en betovert je met originele smaken en heerlijke geuren. Probeer zeker eens deze aubergine-tomatenpuree. Makkelijk te bereiden en heerlijk als hapje of bijgerecht.

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines
  • 5 grote rijpe tomaten
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 bosje verse bladpeterselie
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 citroen
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1 theelepel harissa
  • 1 dl olijfolie
  • zout
  • peper

 

Was de aubergines en tomaten en droog ze af. Leg de aubergines in een vuurvaste schotel en zet gedurende 30 minuten (tot ze zacht zijn) in een voorverwarmde oven van 200 °C. Leg de tomaten in een vuurvaste schotel, overgiet met ½ dl olijfolie en zet in de oven tot de schil openbarst.

Laat de groenten afkoelen. Verwijder het vel van de aubergines en hak het vruchtvlees fijn. Pel vervolgens de tomaten, verwijder de pitten en hak het tomatenvlees in kleine stukjes. Pel de knoflook, hak fijn en stoof in de rest van de olijfolie even aan. Voeg de tomatenstukjes en harissa toe en bak kort tot een dikke puree.

Snijd de peterselie en koriander fijn, meng onder de tomaten en roer er ook de auberginestukjes onder. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Rooster de komijnzaadjes.

Schep in een kommetje en bestrooi met de komijnzaadjes. Lekker warm of lauw.

 

Weetje: Harissa is een typische pikante pasta gemaakt van rode chilipepers, knoflook, olijfolie en kruiden.

 

Meer recepten vind je in de KVLV-uitgave ‘Lekker Marokkaans’.


Copyright foto www.studiowauters.com

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: