14

In de rubriek 'Lekker Lokaal' op Ons TV kookt Laurence met lokale ingrediënten heerlijke gerechten uit 'Ons Kookboek'. In de uitzending van april bereidt ze struisvogelsteak met Roquefortsaus.

 

Ingrediënten

  • 4 struisvogelsteaks
  • 2 sjalotten
  • 40 g boter of 2 eetlepels olie
  • 2 dl kippenbouillon
  • 100 g Roquefort
  • 1 dl porto
  • scheutje room
  • ½ eetlepel groene peperbolletjes
  • peper
  • zout

 

Kruid de struisvogelsteaks met peper en zout en bak in de boter of olie 3 à 5 minuten per kant. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Spoel de peperbolletjes en laat uitlekken. Snipper de sjalotten fijn en stoof ze glazig in dezelfde pan. Voeg de kippenbouillon toe en laat tot ¼ inkoken. Voeg de porto toe en laat even doorkoken. Voeg de room en gekneusde peperbolletjes toe. Haal van het vuur, laat de roquefort in de saus smelten en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de struisvogelsteaks met de saus. Lekker met gestoomde broccoli en aardappelen.

 

Meer recepten vind je in de KVLV-uitgave 'Ons Kookboek'.

Copyright foto Plattelands tv

 

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: