12

In de rubriek 'Lekker Lokaal' op Ons TV kookt Laurence met lokale ingrediënten heerlijke gerechten uit 'Ons Kookboek'. In de uitzending van mei bereidt ze gevulde kruidenpannenkoekjes.


Bekijk het filmpje hier.

 

Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • 2 eieren
  • 2,5 dl melk
  • 2 eetlepels olie
  • 30 g boter
  • snuifje zout
  • mespunt marjolein of oregano

Voor de vulling

  • 250 g spinazie
  • 125 g ricotta
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 5 zongedroogde tomaten op olie
  • 12 basilicumblaadjes
  • 4 eiwitten
  • peper, zout, nootmuskaat

Voor de saus

  • olie
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • peper, zout

Maak een pannenkoekenbeslag door de bloem, olie, eieren, melk, zout en kruiden te mengen. Laat 10 minuten rusten. Klop het nog eens goed door en bak kleine pannenkoekjes in de boter.

Snipper voor de saus de ui fijn en pers de look. Rits de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak fijn. Stoof de ui en look glazig. Voeg de tomatenblokjes, suiker en rozemarijn toe en laat 15 minuten zachtjes inkoken. Mix de saus en zeef. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd voor de vulling de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Snipper de basilicum fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Verwijder de harde steeltjes van de spinazie en hak fijn. Roerbak 3-4 minuten in wat olie tot hij geslonken is. Meng er de zongedroogde tomaten, ricotta en basilicum onder. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat afkoelen.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het spinaziemengsel. Leg de pannenkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de pannenkoekjes en vouw ze in twee. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C en serveer met de saus.

 

Meer recepten vind je in de KVLV-uitgave 'Ons Kookboek'.

Copyright foto: As Cooked by Ginger

 

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: