09

In de rubriek 'Lekker Lokaal' op Ons TV kookt Laurence met lokale ingrediënten heerlijke gerechten uit 'Ons Kookboek'. In de uitzending van juni bereidt ze een aspergesalade.

 

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 300 g sperzieboontjes
  • 100 g champignons
  • 200 g jonge worteltjes
  • 1 el citroensap
  • 3 el notenolie
  • peper
  • zout

Schil de asperges en breek de houterige uiteinden af. Snijd ze in stukken van 4 cm en houd de kopjes apart. Kook de stengelstukjes 10 minuten in licht gezouten water, doe er de kopjes bij en kook nog eens 5 minuten.

Kook de boontjes in 10 minuten beetgaar in licht gezouten water zonder deksel om de frisgroene kleur te behouden. Giet af en spoel onder koud water. Snijd de champignons in dunne plakjes en vermeng ze met het citroensap. Schil en rasp de worteltjes.

Meng de groenten onder elkaar, besprenkel met de notenolie en breng op smaak met peper en zout.

 

Meer recepten vind je in de KVLV-uitgave 'Ons Kookboek'.

Copyright foto: As Cooked by Ginger

 

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: