11

In de rubriek 'Lekker Lokaal' op Ons TV kookt Laurence met lokale ingrediënten heerlijke gerechten uit 'Ons Kookboek'. In de uitzending van augustus bereidt ze goulash.

Goulash is de Hongaarse nationale schotel en is eigenlijk een maaltijdsoep. Wij eten het vooral als stoofschotel. Lekker met frietjes, in de plaats van ons klassieke stoofvlees.

 

Ingrediënten

  • 750 g runderstoofvlees
  • 3 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 rode & 1 groene paprika
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
  • 40 g boter of 2 eetlepels olie
  • 3 dl rode wijn
  • 1 l runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • zout

Snipper de uien grof en hak de look fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in reepjes.

Kruid het vlees met paprikapoeder, chilipoeder en zout en bak het in kleine porties rondom bruin in de boter of olie. Voeg er de tomatenpuree, uien, look en paprika's aan toe en laat even aanstoven. Voeg de tomatenblokjes, bouillon, wijn, tijm en laurier toe en laat afgedekt 1,5 uur zachtjes sudderen. Verwijder de tijm en laurier en werk af met de fijngehakte peterselie.

 

Meer recepten vind je in de KVLV-uitgave 'Ons Kookboek'.

Copyright foto: As Cooked by Ginger

 

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: