15

De eendenborst geeft deze soep instant een feestelijk tintje.

 

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets
  • 150 g shiitakes
  • 1 paksoi
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteentje
  • 1 rode chilipeper
  • ¼ verse ananas
  • 3 cm verse gember
  • 1 el vissaus
  • 1 el fijne suiker
  • 2 steranijs
  • 150 g rijstvermicelli
  • 1 el arachideolie
  • peper en zout

Voor de afwerking

  • 4 lente-uitjes
  • 1 rode chilipeper
  • 1 bosje verse koriander

Week de vermicelli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat goed uitlekken.
Schil de gember en snijd in fijne plakjes. Schil de ananas en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de paksoi in fijne reepjes, houd de stengels en de bladeren apart. Snijd de shiitakes in plakjes. Pel de sjalot en knoflook en hak fijn. Snijd de chilipeper overlangs, verwijder de zaadjes en hak fijn.

Verwarm 2 eetlepels arachideolie in de wok en roerbak de sjalot, de knoflook en de chilipeper kort. Voeg de shiitakes toe, laat even meebakken en roer er als laatste de paksoistengels onder. Breng op smaak met peper en zout.

Verwijder het vel van de eendenborstfilets. Breng 1,5 l water aan de kook samen met de steranijs, gember, suiker en vissaus. Voeg de eendenborstfilet toe en laat zachtjes garen gedurende 3 minuten. Haal het vlees uit de bouillon en snijd in dunne plakjes. Zeef de bouillon, voeg de fijngesneden paksoibladeren toe en laat nog even doorkoken.

Schep de vermicelli in soepkommen, verdeel hierover de gewokte groenten, de ananas en de eend. Overgiet met de warme bouillon. Werk af met korianderblaadjes, lente-uitjes en chilipeper.

 

Meer recepten vind je in de KVLV-uitgave 'Wokken, lekker en snel'. 

Copyright foto www.studiowauters.com

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: