Bezoek onze andere websites

Zo gemaakt !

IN WOORD EN BEELD

Over al die creatieve dingen die ons leven uitdagend maken.

05
Geschenken verpakken doe je zo! 10 tips

Worstel jij ook altijd met het inpakken van geschenkjes? Met deze 10 handige stap-voor-stap tips zal het je aardig lukken!

1. Knip het papier op maat. De breedte van het papier is gelijk aan de breedte van de doos + 2/3e van de hoogte van de doos voor de hoeken. De lengte van het papier moet rondom de doos passen met een overslag van 8 à 10 cm.

2. Knip het papier mooi recht. Heb je hier moeite mee? Teken dan eerst de omtrek van de doos met potlood op de achterkant van het papier.

3. Links en rechts hetzelfde. Zet de doos in het midden van het papier met langs de zijkanten evenveel naad.

4. Niet ondersteboven! Bij het openen van het pakje moet de bovenzijde van de doos zichtbaar zijn. Houd hiermee rekening met het plaatsen van de doos.

5. Afgewerkte naad Plooi één papierrand ong. 5 cm om en strijk de naad glad. Vouw de andere kant van het papier strak over de doos.

6. Strak verpakt is een must! Vouw de andere kant van het papier strak over de doos en daarna de rand met naad. Kleef deze vast met een stukje kleefband in de richting van de naad.

7. Mooie hoeken. Vorm de hoeken zonder het pakje te draaien. Duw het papier strak langs de zijkant omlaag en maak tegelijkertijd scherpe vouwen op de hoeken. Plooi de hoeken van de zijkanten naar binnen.

     

8. Vermijd papier van de hoeken langs onder- of bovenkant. Plooi eventueel eerst een naadje om en duw de onderkant daarna tegen de zijkant omhoog. Zet vast met een stukje kleefband. Duw het pakje goed in de verpakking en herhaal langs de andere zijkant; Bij dunne boeken of platte dozen mag je de hoek naar de onderkant van het pakje vouwen en vastkleven. Voorzie dan iets meer papier langs de zijkanten want 2/3e van de dikte is dan te weinig.

9. Wees zuinig met kleefband. Gebruik zo weinig mogelijk kleefband voor het vastzetten van de hoeken of naden.

10. Kies gepaste decoratie. Werk het pakje af met een lint en strik naar keuze, een mooi handgeschreven label of mini decoratie.

   

Realisatie: Ingrid De Meester

Foto's: Veronique De Walsche, Artifix 

 

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in:

Welkom

Speciaal voor jou brengen we inspiratie, informatie en tips om zelf creatief aan de slag te gaan. We zoeken graag een oplossing voor je creatieve vragen en zijn heel blij met creatieve suggesties

 

Zin om samen met anderen creatief te zijn? Kijk voor een KVLV-cursus in je buurt op www.kvlv.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken

KVLV-Vrouwen met vaart - Gebruiksverklaring