Bezoek onze andere websites

Zo gemaakt !

IN WOORD EN BEELD

Over al die creatieve dingen die ons leven uitdagend maken.

21
Feest in 't knutselbos

Vandaag verschijnt Feest in 't Knutselbos van DIY-blogsters Inge Snuffel en Mamarina. Grote kleurenfoto's wekken de knuffels tot leven voor hun kleine fans. Maak kennis met Loesje de Vos en haar vele vriendjes!

Ben je creatief met de naaimachine of wil je dat graag worden? Tover je graag een glimlach op het gezicht van kinderen? Houd je net als wij van knuffels, feestjes en de geur van het bos? Dan nodigen we je graag uit in het knutselbos!

Leer zelf stap voor stap echte knuffelcadeautjes naaien, zoals roodkapjepopje, knuffeldraagtas of een traktatiezakje! Dankzij de geïllustreerde handleidingen en patronen op ware grootte is dit boek geschikt voor beginnende en gevorderde naaisters.

Ben jij iemand die graag knuffels maakt of het wil leren? Wij geven 5 exemplaren van het boekje weg. Laat ons weten wat jouw lievelingsknuffel was via het invulformulier, liefst mét foto. De jury kiest er de 5 mooiste verhalen uit. De wedstrijd is afgesloten, de boeken zijn verdeeld.

Houd deze blog in 't oog want binnenkort verschijnt een ideetje uit 'Feest in 't Knutselbos' om zelf te maken.

Uitgeverij Van Halewyck 

Reacties

# Annie
zaterdag 22 februari 2014 1:13
Mijn lievelingsknuffel was een eekhoorn.
# Lieve Casier
dinsdag 25 februari 2014 22:45
Mijn knuffel was een groot konijn met zeer lange oren dat mijn vake en moeke mee gebracht hebben van de wereldtentoonstelling in 1958. Spijtig genoeg heb ik hem niet meer en ook geen foto meer... dat konijn ging toen overal mee met mij... knuffel, knuffel.
# Leen Moonen
dinsdag 25 februari 2014 22:51
Mijn beste kids hebben 2 enorm dikke vrienden, hun knuffie. Deze vergezeld hen iedere nacht, overal. En dit al vanaf hun eerste dag!!! Mega schattig. De dikste vriend van de dochter heeft voortaan heeeel regelmatig een oplapwerkje nodig (is al 11 jaar een trouwe vriend). Ik beloofde hen om een zorgenknuffel te maken. Een zorg, probleem, hindernis op school...: schrijf op een briefje, via rits in de mond van de knuffel en de knuffel begint je zorg op te 'vreten'. Dit boek zou een goede hulp zijn om eraan te beginnen. Hopelijk kan deze zorgenknuffel hen erg gelukkig maken. Met het boek zal het realiseren van dit idee, veel sneller en makkelijker kunnen verlopen.
# Katrien Muyshondt
dinsdag 25 februari 2014 22:54
Mijn lievelingsknuffels waren een klein chimpansee-aapje en Bruin de beer. Het aapje heb ik te veel geknuffeld en heb ik niet meer. Beer heb ik nog wel. Hij heeft veel avonturen beleefd maar nu heeft hij een rustig plekje in huis.
# Anouska Cappaert
dinsdag 25 februari 2014 22:57
De uil! Speciaal voor mijn hoogsensitieve zoon die enkel als knuffel een uil wilt. Als ik die zelf kan maken, kan hij de stofjes uitkiezen die voor hem perfect passen bij zijn gevoel.
# Mariejosee Willems
dinsdag 25 februari 2014 23:59
Mijn lievelingsknuffel was een konijntje, maar toen wij klein waren, 50 jaar geleden, hadden we slechts 1 knuffel per kind. Deze waren bijgevolg zo overknuffeld en vooral heel veel mee gespeeld. 'Konijntje' heeft alleszins heel veel liefde gekend.
# Annik Van de Schoor
donderdag 27 februari 2014 4:42
Mijn lievelingsknuffel was/is een beer. Ik heb hem van zolang ik me kan herinneren. Hij heeft heel wat meegemaakt en is veel haartjes kwijt. Nu heeft hij een ereplaats op het tafeltje naast mijn bed.
# jeannine
donderdag 27 februari 2014 6:15
Bijna 60 jaar geleden was mijn knuffeltje een oud lakentje waar 3 knopen in gemaakt waren, één dikke knoop stond symbool voor het hoofd van een beertje, de 2de knoop was symbool voor een dikke buik en de laatste knoop was wat dunner als symbool voor de benen. Dit ding was zo versleten en mocht nooit mee op de foto want dat was babyachtig. Toch heeft dit beertje mij altijd veel troost gegeven.
# Dirk Swartebroeckx
donderdag 27 februari 2014 18:12
een grote bruine aap
# Virginie Huyghe
donderdag 27 februari 2014 18:16
Het uiltje is de favoriet van m'n dochtertje! Volgende week is ze jarig en ze zou wel blij zijn!
# Nancy Gisgand
donderdag 27 februari 2014 18:23
Tot enkele maanden geleden had ik niet echt een lievelingsknuffel. Maar daar kwam plots verandering in. Op een dag ging ik winkelen en zag ik een tof bloesje hangen. Hierop prijkte in blinkers een afbeelding van een uil. Van zodra ik deze bloes aantrok wist ik het meteen. Deze zat mij als gegoten en het werd mijn lievelingsbloes. Vanaf dat moment werd ik aangetrokken door uilenknuffels. Speelse, leuke uiltjes. Het eerste knuffeltje dat ik zelf maakte was uiteraard een uilenkussen. Ik stak er kersenpitjes in en sindsdien gaat het elke avond trouw na een opwarmbeurt in de microgolgoven mee in bed! Ik en mijn uilenkussen zijn onafscheidelijk. En de bloes draag ik nog altijd ongeacht dat er al heel veel blinkertjes afgevallen zijn wegens veelvuldig wassen :-) Ik zag dit mooie boek en wat viel me onmiddellijk op? Juist ja... het uiltje! Hopelijk val ik in de prijzen!
Vele groetjes, Nancy
# Marlies Heylen
donderdag 27 februari 2014 18:27
Mijn lievelingsknuffel is een eend. Ik heb hem zelf uitgekozen. Op een dag gingen ik en mijn mama winkelen in de speelgoedwinkel. Daar heb ik hem voor het eerst gezien. Hij lag in de bak van de afprijzingen, de bak met de spullen die overblijven. Ik was nog heel jong maar ik was er zeer zeker van dat dit de knuffel was die ik wou hebben. Het was de mooiste en zachtste knuffel die ik ooit had gezien. Nu slaapt hij nog steeds in mijn bed samen met mij. Natuurlijk moest ik hem ook een naam geven. Ik noemde hem Dokus de eend. Ik denk dat ik op deze naam ben gekomen door (Alfred Ju)dokus (kwak). Hij is natuurlijk niet meer zo zacht als vroeger, door al het wassen, maar hij blijft wel mijn lievelingsknuffel.
Knuffel groetjes van Marlies en Dokus
# Katrien Delhaye
donderdag 27 februari 2014 18:31
Mijn lievelingsknuffel was mijn 'Janneke maan'. Eigenlijk was dit niet zo'n mooie knuffel maar ik kon hem voor geen geld missen in mijn bedje. Nu zoek ik elke avond naar de maan met mijn dochtertje voor het slapen gaan en vertel ik over Janneke maan. Misschien kan ik binnenkort zelf een leuke knuffel voor haar maken...

Groetjes, Katrien
# Lore Gijs
donderdag 27 februari 2014 18:37
Het verhaal van deze knuffel 'Loke' is een beetje bizar. Ik deed hem cadeau aan mijn vriendin (eerste cadeau) tijdens on eerste 'geheime' afspraakje op haar kot. Ze ging iets later ook op Erasmus in Keulen dus was het een mooi aandenken van mij dat ze kon meenemen. Een jaar later was het omgekeerde wereld. Ik nam 'Loke' mee op kamp/reis als aandenken aan Sara. Na 5 jaar samen te zijn, doen we dit nog steeds. 'Loke' gaat mee met diegene die voor langere tijd vertrekt. Ook wanneer Sara binnenkort naar Wenen gaat, gaat 'Loke' ongetwijfeld mee. Deze knuffel heeft dus een speciale betekenis voor twee mensen samen. Mooi toch?
# Rita Cortvriendt
donderdag 27 februari 2014 18:39
Ik heb nog geen knuffel gemaakt, maar nu ik oma geworden ben zou ik dit hééél graag leren, zodat ik het boekje feest in 't knutselbos graag zou winnen. Dank bij voorbaat.

Mvg Rita
# Marleen Bulté
donderdag 27 februari 2014 18:42
Mijn lievelingsknuffel was een pluchen popje. We waren even onafscheidelijk als Wiske en haar Schannulleke. Na een tijdje was die pop zo versleten dat mijn moeder ze zelf namaakte, maar jammer genoeg is ook de 2e versie helemaal versleten en verdwenen. Een foto heb ik niet, maar ik zie dat popje nog zo goed voor me, dat ik zelf geen foto nodig heb.
# Sophie Maes
donderdag 27 februari 2014 18:47
Mijn lievelingsknuffel was een zeer grote knuffelbeer in lichblauw en wit. Hij was zeker 90 cm groot. Hij leek een beetje op het beertje van Robijn. Elke avond keek hij met mij mee tv en ging daarna mee slapen. Zo moest ik niet alleen mijn bedje in. Hij had ook een pyjama die ik hem aandeed wanneer ik die van mij moest aantrekken. Mijn knuffelbeer mocht altijd tegen de muur liggen zodat hij zeker niet uit het bed zou vallen. ik denk dat mama nog wel een foto zal hebben van MIJN knuffelbeer. Maar ik ben op internet eens gaan zoeken naar een look-a-like :-) en ik vond er eentje die er erg op lijkt... Brengt mooie herinneringen terug ;-) Zonde dat ik er zo maar eentje had want na tien jaar was hij al erg versleten. Met dat in het achterhoofd, heeft mijn zoontje drie exemplaren van zijn lievelingsknuffel
;-) ;-) ;-) Safety first :-D
# Noëlla Neyens
donderdag 27 februari 2014 18:49
Een foto heb ik er helaas niet van. Mijn allerliefste knuffel was een hele eenvoudige beer, die mijn mama nog zelf gebreidt had. Hij leek heel veel op de knuffel van Mr. Bean, maar dan wel met een rood sjaaltje om... Ik vond hem gewoon schattig, verder niks speciaals eigenlijk!
# Conny Thomas
donderdag 27 februari 2014 18:52
Mijn babypop: een pluchen lijfke, een klein schattig plastick gezichtje en een paar krulhaartjes. Helemaal tot op de draad versleten na vele jaren. Maar ik heb haar nog steeds. Geen enkele knuffel kon haar vervangen, hoe mooi ze ook waren.
# Suzanne Spaepen
donderdag 27 februari 2014 18:55
In mijn 'babytijd' waren er nog geen knuffels zoals we die nu kennen. Mijn moeder vertelde me dat ik altijd als ik ging slapen, het tipje van mijn lakentje bijeendraaide en dit in mijn neus stopte. Elke avond opnieuw! Dit deed ik ook met zakdoeken en andere lapjes. Waarom? Dat weet ik nog altijd niet!
# Sarah Gommers
donderdag 27 februari 2014 19:00
Mijn lievelingsknuffel was een gele 'troetelbeer', met een zonnetje op zijn buikje. Gelukkig dat knuffels niet kunnen praten, want die heeft ooit heel wat geheimpjes mogen aanhoren en traantjes opgevangen :) Hij is ook mee verhuisd toen ik uit huis ben gaan wonen, maar zit nu ergens in een verhuisdoos opgeborgen... Binnen twee weken in ons nieuwe huis toch eens op zoek gaan.
# Mar-Jan Dejaeghere
donderdag 27 februari 2014 23:41
Er was een tijd dat men plots plastieken poppen maakte. Ons moe had zo een exemplaar meegekregen bij de aankoop van koffie. Het had een zeer lief snoetje maar was niet aangekleed. Het popje was voor mij en toen heb ik echt mijn best gedaan om een mooi kleedje, rood met witte bollen te maken. Hoe klein of groot ik toen was weet ik niet meer maar ik was geweldig tots met het resultaat en jaren later was het nog de enige pop die echt de mijne was. Troetels hoeven echt niet duur te zijn.
# Nathalie Thiery
donderdag 27 februari 2014 23:45
Oscar is de eerste knuffel die ik een paar maanden geleden maakte... Ik zou graag een boek winnen om er nog te maken voor mijn dochtertje van 7 maanden :-) Hopelijk maak ik een kans.

Knuffel, euh groetjes :-) Nathalie
# OMA HILDA
vrijdag 28 februari 2014 1:36
Mijn kleinzoon heeft zijn 'pulleke' als knuffel!
Hij heeft al 2 puls versleten, de eerste van zijn Mama en nog ééntje van mij. ik doe die pul uiteen dat hij enkele keine stukjes heeft: mouwen voor- en achterkant!
Moest ik in de prijzen vallen dan zou ik hem een
knuffel kunnen maken, zeker nu hij aan het laatste stuk van zijn 'pulleke' is!!!
Overal gaat zijn pulleke mee tot in Praag!!

Dit zou ook iets zijn om te gebruiken in onze KVLV cursus

Veel succes
Groeten HILDA
# A. Massart
vrijdag 28 februari 2014 18:06
Uiltjes zijn enorm geliefd bij mijn dochter. Ze spreekt ondertussen van 'uiltjesalarm' als ze er ergens iets van ziet.
# Els Janssen
vrijdag 28 februari 2014 18:11
Mijn lievelingsknuffel was een gewone grijze beer, die na al die trouwe 'dienstjaren' zelf een beetje verouderd was. Een oogje kwijt, zijn neus hing er half af, hier en daar de naad die los begon te komen,... Jaren lag hij trouw naast mij in mijn bed, al vanaf dat ik 1 dag oud was tot in mijn jonge tienerjaren. Jammer genoeg heb ik er geen foto van en dat is ook niet meer mogelijk... Enkele jaren geleden hebben we thuis een grote opkuisactie gehouden op zolder en de beer is jammer genoeg weg. Maar ik denk er toch nog regelmatig aan :)
# Marte Paulussen
vrijdag 28 februari 2014 18:13
Voor mijn plechtige communie had ik alles in 't teken van uiltjes gemaakt, van uitnodiging tot tafelversiering tot attentie voor mijn familie. We hebben heel wat uurtjes genaaid aan de uiltjes. Sindsdien ben ik helemaal in de ban van uiltjes.

Marte
# Marleen Maes
vrijdag 28 februari 2014 18:16
Een aap van ongeveer 50 cm groot in stof. Hij had een hemd rood-wit geruite stof en een ribfluwelen lange broek aan. Eigenlijk was hij niet zo heel mooi, maar was zacht en leuk om te knuffelen. Ik heb geen foto want het is al 40 jaar geleden maar ik zie hem nog zo voor mij.
# Hilde Cosyns
vrijdag 28 februari 2014 19:03
Spons de poes! Ik zag een mevrouw op het containerpark haar papier, glas en andere dingen weggooien. In een plastic zak tussen andere knuffels zat deze poes, klaar om in een container te belanden. Ik heb toen gevraagd of ik de poes mocht hebben. Haar buik, staart, poten, de hele poes is gevuld met spons. Ik heb haar gewassen en nu is Spons de knuffel van ons zoontje!
# An Goossens
vrijdag 28 februari 2014 19:36
Om eerlijk te zijn had ik geen lievelingsknuffel als ik klein was. Mijn ouders hebben zich daar nooit mee bezig gehouden. Ik kan er dus ook geen fotootje bijsteken. Maar ik heb ondertussen zelf twee kleine kapoenen die, ook al zijn het jongens, enorm graag met poppen en beestjes spelen. Hun fantasiespel wordt enorm geprikkeld en daarmee is het altijd leuk om nieuwe ideetjes op te doen en om zo'n boek te winnen.
# Els Servranckx
vrijdag 28 februari 2014 22:42
Mijn lievelingsknuffel was een beertje. Overal sleurde ik die mee! Mijn moeder vertelde mij dat we op een dag naar een winkel waren en zoals altijd ging 'Grietje' met mij mee. Toen we ongeveer een half uur weer thuis waren merkte ze op dat 'Grietje' niet bij mij was. Overal zocht mama, ze is zelfs nog teruggereden naar de winkel om te kijken of mijn knuffel daar niet gevonden was. 's Avonds moesten we op familiebezoek en was mijn moeder geen mens... Ze zat er zo mee in dat Grietje kwijt was en vond mij eenzaam zonder beertje. Grietje was een deel van de familie! Zelf leek ik er geen last van te hebben dat ik mijn lievelingsknuffel niet bij had. Toen we thuiskwamen van het familiebezoek liep ik naar de wasmachine, ik opende het deurtje en wie haalde ik eruit?? Inderdaad: GRIETJE! Een ganse opluchting voor mijn moeder :o) Nog in diezelfde week heeft ze 2 nieuwe Grietjes gekocht, want dit wou ze niet meer meemaken. Alleen hebben die Grietjes mij nooit geïnteresseerd :o) Doordat mijn mama ze goed bewaard heeft, heeft mijn eigen dochtertje nu ook een Grietje als lievelingsknuffel! De tweede beer die overbleef is naar mijn zus haar zoontje gegaan en die heeft hem Hansje genoemd :o)
# Renders Louisa
zaterdag 1 maart 2014 0:46
De lieve knuffel naaister is in het ziekenhuis maar als het straks weer goed gaat is de knuffelboek weer blij om thuis te zijn.
# Chris Coosemans
dinsdag 4 maart 2014 19:14
Nu kan ik genieten van een heerlijk kopje troost, maar niks gaat boven de warmte die 'Schaschulleke' mij nu nog altijd geeft.
# Sandra Ter Elst
dinsdag 4 maart 2014 19:16
Beertje
# Zo gemaakt!
dinsdag 4 maart 2014 20:21
De winnaars zijn bekend:
1. Anouska Cappaert
2. Rita Cortvriendt
3. Chris Coosemans
4. Nancy Gisgand
5. Els Janssens

Proficiat!
# Marie-Christine Van Den Eynde
donderdag 6 maart 2014 22:40
Een zelfgebreid aapje zo lief en zacht met een lang staartje.
# Nancy
vrijdag 7 maart 2014 22:50
Vandaag ging ik naar de brievenbus en vond er een dikke enveloppe in. Ik had nochtans niets besteld. Wat was ik blij wanneer ik deze opende. Het nieuwe boek "Feest in 't knutselbos" gewonnen. Joepie wat ben ik er blij mee. Voor mij een vroeg verjaardagscadeau want zondag ben ik jarig! Alvast heel hartelijk bedankt! Nancy
# ginette de blieck
vrijdag 14 maart 2014 22:08
toen ik klein was hadden we nog geen knuffels nu maak ik er voor de kinderen van de vrienden van mijn dochter zo'n boekje zou wel leuk zijn voor nieuwe ideeen
# Sofie De Vijlder
dinsdag 18 maart 2014 1:06
Mijn lievelingsknuffel was een kussen. Ondertussen ben ik 28 jaar en nog steeds is mijn kussen iets wat in mijn leven is. Ooit was ik het eens vergeten op kamp en toen zijn mijn ouders er nog speciaal om gereden omdat ik anders niet zou kunnen slapen.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in:

Welkom

Speciaal voor jou brengen we inspiratie, informatie en tips om zelf creatief aan de slag te gaan. We zoeken graag een oplossing voor je creatieve vragen en zijn heel blij met creatieve suggesties

 

Zin om samen met anderen creatief te zijn? Kijk voor een KVLV-cursus in je buurt op www.kvlv.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken

KVLV-Vrouwen met vaart - Gebruiksverklaring